Dayanıklı olmanın avantaj ve dezavantajlarından
bahsederken Küçük ev aletleri markalarından biri olan Profilo’ dan söz
etmemek olmaz. Bildiğiniz gibi hepimiz yediğimiz ve içtiğimiz şeylere dikkat
etmeye gayret ediyoruz. Hani “ne yersek
oyuz” diye bir söz vardır, işte bu söz tamda size anlatacağım bir ürün olan
Kuru Max için söylenmiş bir söz.
Hafta sonları alışverişe
gittiğimizde, sebze meyve reyonu genellikle
ailemiz için en çok oyalandığımız reyon oluyor. Çünkü , taze meyve ve
sebzeleri seçerken zamanın nasıl
geçtiğini anlamıyoruz bile. Ailenin “meyveci
babası “ben olduğum için, meyveleri genellikle ben seçer ve sepete eklerim. Bazen haddinden fazla meyve
ve sebze aldığımız olur yada normal
miktarda aldığımız meyve sebzeleri hafta arası bitiremeyince meyve ve
sebzelerde bozulmalar başlar. İlk
bozulmaya başlayan meyve genellikle muz olur,
kendisi sarı renkten kahverengine
doğru süratle terfi eder .Şimdi Profilo’nun
Kuru max’ı çıktı da meyve ve
sebzelerimiz dayanıklı ( doğal)hale geldiler.
Yiyeceklerin ömrünü uzatmanın yani dayanıklı hale getirmenin
ve besin değerinin korunmasının temelinde bazı işleme ve muhafaza yöntemleri
yer alır . Günümüz de kimyasalların ve çeşitli takviyelerin kullanılması
suretiyle yiyeceklerin raf ömrünü uzatan bazı endüstriyel yöntemler her zaman
güvenli ve sağlıklı olmayabilir. O halde besin değerlerini doğru şekilde
korurken yiyeceklerin ömrünün nasıl uzatabiliriz. Yiyeceklerin korunmasında
sağlıklı verimli ekonomik ve hızlı olan genel geçer bir yöntem var m? Çözümü Profilo
kuru max ile sunuyor
Gıda kurutma nedir?
Kurutma işlemi, yiyeceklerdeki suyun ve suyun içerisinde
çoğalarak sebze ve meyvelerin bozulmasına neden olan mikro organizmaların
büyümesi için gerekli olan oksijenle birlikte uzaklaştırılması işlemidir.
Kurutma işlemi, gıdaların işlenmesi ve korunması için etkisini kanıtlamış en
eski yöntemlerden biridir .Bununla birlikte kurutma işlemi aynı zamanda besin
değerlerini de en iyi şekilde muhafaza eden birkaç yöntemden biridir.
Besinlerin kurutularak saklanması işlemine
dehidrasyon adı verilir. Buzdolabı olmadığı için eski çağlardan beri
gıdaların en sağlıklı ve en uzun süre muhafaza yöntemi kurutma işlemidir. Bu
işlem esnasında besinlerde bulunan fazla su ( % 85-90 oranındaki su % 10-20
oranına düşürülür ) uzun süre dayanmalarının sağlanması için belli bir ısı
kaynağı sayesinde çekilir. Böylece besinleri bozan ve suda can bulan küçük
canlılar bu esna da yok olur.
Profilo Kuru max ile ; Meyve,Sebze, Et, Mantar, Otlar ve
Baharatlar kurutulabiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder