29 Kasım 2014 Cumartesi

Dayanıklı Meyve ve Sebzeler

Dayanıklı olmanın avantaj ve dezavantajlarından bahsederken  Küçük ev aletleri  markalarından biri olan Profilo’ dan söz etmemek olmaz. Bildiğiniz gibi hepimiz yediğimiz ve içtiğimiz şeylere dikkat etmeye gayret ediyoruz. Hani “ne yersek oyuz” diye bir söz vardır, işte bu söz tamda size anlatacağım bir ürün olan Kuru Max için söylenmiş bir söz.
Hafta sonları  alışverişe gittiğimizde, sebze meyve reyonu genellikle  ailemiz için en çok oyalandığımız reyon oluyor. Çünkü , taze meyve ve sebzeleri  seçerken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz bile. Ailenin “meyveci babası “ben olduğum için, meyveleri genellikle ben seçer  ve sepete eklerim. Bazen haddinden fazla meyve  ve sebze aldığımız olur yada normal miktarda aldığımız meyve sebzeleri hafta arası bitiremeyince meyve ve sebzelerde bozulmalar  başlar. İlk bozulmaya başlayan meyve genellikle muz olur,  kendisi  sarı renkten kahverengine doğru  süratle terfi eder .Şimdi Profilo’nun  Kuru max’ı çıktı da meyve ve sebzelerimiz dayanıklı ( doğal)hale geldiler.

Yiyeceklerin ömrünü uzatmanın yani dayanıklı hale getirmenin ve besin değerinin korunmasının temelinde bazı işleme ve muhafaza yöntemleri yer alır . Günümüz de kimyasalların ve çeşitli takviyelerin kullanılması suretiyle yiyeceklerin raf ömrünü uzatan bazı endüstriyel yöntemler her zaman güvenli ve sağlıklı olmayabilir. O halde besin değerlerini doğru şekilde korurken yiyeceklerin ömrünün nasıl uzatabiliriz. Yiyeceklerin korunmasında sağlıklı verimli ekonomik ve hızlı olan genel geçer bir yöntem var m? Çözümü Profilo kuru max ile sunuyor

Gıda kurutma nedir?
Kurutma işlemi, yiyeceklerdeki suyun ve suyun içerisinde çoğalarak sebze ve meyvelerin bozulmasına neden olan mikro organizmaların büyümesi için gerekli olan oksijenle birlikte uzaklaştırılması işlemidir. Kurutma işlemi, gıdaların işlenmesi ve korunması için etkisini kanıtlamış en eski yöntemlerden biridir .Bununla birlikte kurutma işlemi aynı zamanda besin değerlerini de en iyi şekilde muhafaza eden birkaç yöntemden biridir. Besinlerin kurutularak saklanması işlemine dehidrasyon adı verilir. Buzdolabı olmadığı için eski çağlardan beri gıdaların en sağlıklı ve en uzun süre muhafaza yöntemi kurutma işlemidir. Bu işlem esnasında besinlerde bulunan fazla su ( % 85-90 oranındaki su % 10-20 oranına düşürülür ) uzun süre dayanmalarının sağlanması için belli bir ısı kaynağı sayesinde çekilir. Böylece besinleri bozan ve suda can bulan küçük canlılar bu esna da yok olur.

Profilo Kuru max ile ; Meyve,Sebze, Et, Mantar, Otlar ve Baharatlar kurutulabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder